Két győzelemmel zárták utánpótlás csapataink a hétvégét

A hétvégén újra medencébe szálltak utánpótlás csapataink, és az első fordulóhoz hasonlóan ismét két győzelemmel zártuk a játéknapot. Kádár Kálmán ifjúsági csapata ezúttal is magabiztosan hozta a kötelezőt, a másik sikert azonban ezúttal gyerek csapatunk hozta a Vasas ellen.

Második mérkőzését is magabiztosan nyerte a DVSE ifi csapata, ezúttal a Vasas fiataljait ütötték ki hazai pályán. A találkozó már az első negyedben eldőlt, a hajdúságiak esélyt sem hagytak fővárosi riválisuknak, és 7-0-ra nyerték a játékrészt. A folytatásban már visszább vettek a tempóból Kádár Kálmán tanítványai, de Fekete Gergő és Katona Gábor vezetésével így is tíz gólos sikert arattak.

Fiú Ifjúsági Országos Bajnokság

Debrecen – Vasas SC 14-4 (7-0, 3-1, 2-2, 2-1)

Debrecen gólszerzői: Fekete Gergő 6, Katona Gábor 3, Macsi Martin, Oltean Sebastian Stefan, Melegh Milán, Nagypál Sámuel, Turcsányi Ákos.

Kádár Kálmán: Örülök, hogy a fiúk komolyan vették a mérkőzést, az elejétől a végéig maximálisan összpontosítottak, és betartották az előre megbeszélt utasításainkat. Remélem, hogy ezt a jó formát át tudjuk menteni a következő fordulókra is, ahol a BVSC és az UVSE lesz az ellenfelünk, akik a közvetlen élmezőnyt képviselik.

Kardos Sándor tanítványainak már nem sikerült ilyen jól a hétvége, ugyanis a nagy rivális angyalföldiek ezúttal négy gólos győzelemmel távoztak a Cívisvárosból. Bár végig nagyszerűen küzdöttek Nagy Norberték, kulcsszituációkban mindig hiba csúszott a támadásaikba, ráadásul a védekezésük sem emlékeztetett az előző hetire. Az első félidő kiegyenlített játéka után kétgólos vendégvezetést mutatott az eredményjelző, amit a harmadik negyedben sikerült megdupláznia a Vasasnak, így a záró felvonásra már nem maradt esélye a DVSE-nek.

Fiú Serdülő Országos Bajnokság

Debrecen – Vasas SC 8-12 (2-3, 1-2, 2-4, 3-3)

Debrecen gólszerzői: Nagy Norbert 4, Krasznai Bendegúz 2, Barta Tóbiás 2.

Kardos Sándor: A Vasassal általában ki-ki meccseket szoktunk játszani, tavaly is nagyon közel voltunk a győzelemhez, a felkészülés során is csak eggyel kaptunk ki, de sajnos ezt most nem sikerült megismételnünk. Ezt csak magunknak köszönhetjük, de meg fogjuk keresni a hibákat, és azon dolgozunk majd, hogy a jövőben ezeket kijavítsuk.

A serdülők mérkőzése zárta az utánpótlás mérkőzéseket a vasárnapi napon, és ez hozta a legnagyobb izgalmakat is. Szabó Bence csapata jól kezdte a találkozót és az első negyedben kétgólos előnyre tettek szert (3-1). A Vasas azonban nem hagyta magát és a második negyedben 4-4-nél utolérték a hajdúságiakat. A játékrészt azonban Kis Ferenc gólja zárta, így minimális hazai előnnyel fordulhattak a csapatok.

A második félidő elején Csikortás Dominik állította vissza a kétgólos különbséget, ám meglépni a folytatásban sem sikerült. A piros-kékek többször is feljöttek egy gólra, ám a debreceni fiataloknál mindig volt valaki, aki tudott csapata szekerén lendíteni, így megérdemelt győzelmet arattak.

Fiú Gyermek Országos Bajnokság

Debrecen – Vasas SC 9-7 (3-1, 2-3, 2-1, 2-2)

Debrecen gólszerzői: Fedác Dominik 3, Kovács Máté 2, Csikortás Dominik 2, Kis Ferenc 2.

Szabó Bence: Örülök, hogy már a második fordulóban sikerült megszereznünk az első győzelmünket, remélem, hogy még sok fogja követni a szezon során. A mutatott játékkal ugyanakkor nem vagyok teljesen elégedett, sok olyan hibát vétettünk, amit már korábban megbeszéltünk. Az eredmény is mutatja, hogy nem volt könnyű a mérkőzés, de ezeken az összecsapásokon lehet a leginkább fejlődni. Sok munka vár még ránk, de hiszek benne, hogy jó úton járunk.